SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

2030’a Kadar Güvenli Su ve Sanitasyon Şart

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, suyun hayati önemine dikkat çekerek, hükümetlerin su kaynaklarına yatırım yapması ve çiftçilerin bilgilendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Dünya Gıda Günü’nde yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar herkesin güvenli su ve sanitasyona erişimini sağlamanın önemine vurgu yaptı. Gutu, suyun hayati önemine işaret ederek, hükümetleri su kaynaklarına yatırım yapmaya ve çiftçileri sürdürülebilir su yönetimi konusunda bilgilendirmeye çağırdı.

Gutu, Dünya Gıda Günü’nün “Su hayattır, su gıdadır” temasıyla suya ithaf edildiğine dikkat çekti. Açıklamasında, bu günün dünya genelinde açlık ve gıda güvensizliği konusundaki farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek adına harekete geçmeyi amaçladığını belirtti.

GEZEGEN GÜVENLİĞİ İÇİN SU ŞART

2030 yılına kadar herkesin güvenli bir şekilde yönetilen su ve sanitasyona erişiminin sağlanması gerektiğini vurgulayan Gutu, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi için suyun kritik bir rol oynadığını belirtti. Tatlı suyun yüzde 70’inin tarımsal sulamada kullanıldığına dikkat çeken Gutu, su krizine çözüm bulmanın, gıda güvenliği ve su güvenli bir geleceğe ulaşmanın anahtarı olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABER Bilet Dükkanı Akıllı Seyahat Dünyasına Hoş Geldin İndirimi Başlattı
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, suyun hayati önemine dikkat çekerek, hükümetlerin su kaynaklarına yatırım yapması ve çiftçilerin bilgilendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Artan nüfus, su üzerindeki baskının artmasına neden olurken, kötüleşen iklim değişikliği ve su yoğun uygulamalar, etkili su yönetimi için dönüştürücü adımları zorunlu kılıyor. Gutu, bu bağlamda şu önerilerde bulundu:

  1. Tek ve tepkisel kısa vadeli eylemlerden uzaklaşıp daha bütünsel, bütünleşik ve geleceğe yönelik projelere odaklanma.
  2. Hükümetler, özel sektör, akademi ve sivil toplum arasında işbirliği ve sürdürülebilir kalkınma için entegre su kaynakları yönetimine yatırım.
  3. Çiftçilerin sürdürülebilir su kullanımı ve yönetimi için doğru bilgi ve araçlarla donatılması.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler