SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Eğitim çalışanları problemlerini Bakan Tekin’e iletti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ziyaret ederek, acil tahlil bekleyen meseleleri iletti.

Yayınlanma:
ABONE OL

ANKARA (İGFA) – Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz’un da yer aldığı ziyarette, eğitim çalışanlarının problemleri ve tahlil teklifleri görüşüldü, 7. Periyot Toplu Mukavele masasına taşınacak talepler için takviye beklentisi lisana getirildi.

Mehmet Akif İnan Vakfı’nın, depremzede öğretmenlerin çocuklarına yönelik bir proje yürüttüğünü belirten Ali Yalçın, “Vakfımız, depremzede öğretmenlerin çocuklarına eğitim yardımında bulunmak gayesiyle bir proje hazırlamış bulunmaktadır. Hak sahiplerine ulaşabilmek konusunda bakanlığın takviyesini talep ediyoruz” dedi.

AYM’nin iptal kararı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksik ve yanlışların düzeltilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kimi unsurlarının iptali istemiyle açtığı davada, kanunun bir kısım kararları hakkında iptal kararı verdiğini hatırlatan Yalçın, aday öğretmenlik ve meslek basamakları sürecinin sağlıklı bir halde işlemesi için iptal kararı münasebeti çerçevesinde yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

İLGİLİ HABER Tekirdağ’da Kaçakçılık Operasyonunda 11 Şüpheli Yakalandı
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ziyaret ederek, acil tahlil bekleyen meseleleri iletti.

Halen 2023 meslek basamakları yazılı imtihanına 50 binden fazla öğretmenin müracaatta bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, bakanlığın mevcut süreci öğretmenleri mağdur etmeyecek biçimde sonuçlandırması gerektiğini tabir etti.

İptal kararının, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir bütün olarak ele alınması, kanunun eksikliklerinin, kusurlarının ve yanlışlarının da bu vesileyle düzeltmesi için uygun bir fırsat olduğunu kaydeden Yalçın, “Öğretmen takımına yapılacak atamalarda, yalnızca Kamu İşçi Seçme İmtihanı puan üstünlüğünün temel alınması prensibi benimsenmeli, mülakat kaldırılmalıdır. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi’nde açılan iptal davasında uzman/başöğretmenlik yazılı imtihanının iptali istenilmemiş, mahkeme bu hususta bir karar kurmamış ise de meslek basamaklarında ilerleme, yalnızca öğretmenlikteki hizmet mühletine dayalı olmalı, meslek basamakları imtihanı kaldırılarak öğretmenlikte beş yılını tamamlamış olanlar uzman öğretmen, uzman öğretmenlikte beş yılını dolduranlar başöğretmen unvanı alabilmelidir” diye konuştu.

“ŞUBE MÜDÜRLERİNİN MESELELERİ ÇÖZÜLMELİ”

Şube müdürlerinin haklı taleplerine kulak verilmesini isteyen Yalçın, “Şube müdürü, şef üzere idare hizmetleri takım kümesine misyon, yetki ve sorumlulukların genişliğiyle uyumlu olmayacak formda sonlu özlük hakları ve yetkileri verilmiştir. Hiyerarşik olarak kendilerine bağlı ve idare, karar alma, uygulamaya koyma, hesap verme sorumluluğu bulunmayan öteki kamu görevlilerinden çok da farklılaştırılmamış bir düzeyde özlük haklarının verildiği görülmektedir. Uzman ve başöğretmen unvanlı takımlarda bulunmakta iken, fiilen öğretmenlik yapmayanlar yahut sonrasında şube müdürlüğü takımlarına atananlara, fiilen öğretmen olarak misyon yapmak dışında başka kuralları taşımaları kaydıyla uzman ve başöğretmenlik için müracaatta bulunma hakkı tanınmalıdır. Şube müdürlerinin mali haklarının artırılması konusunda ‘tazminat artışı, makam tazminatı verilmesi’ üzere talepleri toplu kontrat masasına taşıyacağız.” dedi.

İl içi yer değiştirme takviminde 31 Aralık tarihinin temel alınması konusunda gösterdikleri hassasiyet hasebiyle Bakan Tekin’e teşekkür eden Yalçın, bu hususta kesin ve kalıcı bir tahlil bulunması gerektiğini, bunun yolunun da ‘il içi yer değiştirme takviminde 31 Aralık tarihini ölçü alacak’ bir düzenlemeden geçtiğini kelamlarına ekledi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sıkıntıların farkında olduklarını kaydederek, öğretmenlerle, eğitim çalışanlarıyla bir ortaya geldiklerini, problemlere tahlil bulmak için ağır bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler