Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Uzmanlardan Sağlıklı Güneşlenme Rehberi: Doğru Saatler ve Korunma Yöntemleri
    • BMW Temmuz 2025 Fiyat Listesini Açıkladı
    • İçişleri Bakanlığı Tarafından Gerçekleştirilen Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı
    • Microsoft, Binlerce Çalışanı Daha İşten Çıkaracağını Açıkladı
    • Bakan Tunç, Belediye Başkanları Soruşturmaları Hakkında Açıklama Yaptı
    • Kerem Bürsin’e “Çarpıntı” Dizisinden Teklif
    • Zeynep Sönmez Wimbledon’da Üçüncü Turda Turnuvaya Veda Etti
    • Elon Musk Amerika Partisi’nin Kurulduğunu Açıkladı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » “İkinci evim” dediği kütüphanede 62 yıldır kitap okuyor haberi

    “İkinci evim” dediği kütüphanede 62 yıldır kitap okuyor haberi

    Anadolu AjansıMart 31, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    ÖZGÜN TİRAN – Kırklareli'nde yaşayan 74 yaşındaki emekli Mustafa Ermiş, ortaokulda edindiği kütüphane alışkanlığını 62 yıldır aralıksız sürdürüyor.

    Kırklareli'nde 1951 yılında dünyaya gelen Ermiş'in küçük yaşta kazandığı okuma alışkanlığı tutkuya dönüştü. 12 yaşında kütüphaneyle tanışan Ermiş, hemen her gün İl Halk Kütüphanesine gitmeye başladı.

    Bu alışkanlığından 62 yıldır vazgeçmeyen Ermiş, kütüphaneden özenle seçtiği kitapları gençlerin arasında keyifle okuyor.

    Zaman zaman kütüphanede şiirler de besteleyen Ermiş, yazdığı şiirleri 8 kitapta topladı, araştırma ve roman da kaleme aldı.

    Ermiş, kitap okuma alışkanlığıyla çevresindekilere de örnek oluyor.

    – “Her şeyin başı okumak”

    Ermiş, AA muhabirine, vaktinin büyük bir bölümünü kitap okumaya ve araştırmaya ayırdığını söyledi.

    Hayatını edebiyat ve resim alanlarından çalışmaya adadığını anlatan Ermiş, okumaktan ve araştırmadan büyük keyif aldığını kaydetti.

    Çok sayıda şiir yazdığına işaret eden Ermiş, Kültür ve Turizm Bakanlığınca “somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı” ünvanına sahip olduğunu dile getirdi.

    Ermiş, “Halkın içindeki gelenek görenekler, geçmişimizin durumu neydi, örf ve adetler, bunların üzerinde çalışıyorum. Şiir yazıyorum, çeşitli araştırma kitaplarım var, ayrıca resimler de yapıyorum.” dedi.

    Bugüne kadar çok sayıda kitap okuduğunu dile getiren Ermiş, hemen her gün İl Halk Kütüphanesine giderek kitap okuduğunu ifade etti.

    Araştırma yapmayı ve bilgi edinmeyi çok sevdiğini anlatan Ermiş, “Her şeyin başı okumak, okumak. Kendimizi güncelleyebilmek için mutlaka okumamız lazım. İl Halk Kütüphanesi benim için ev. Kendi evim gibi girip çıkabiliyorum. Buranın idarecileri ve personeli çok iyi. Bizlere her zaman yardımcı oluyorlar.” diye konuştu.

    – “Ne kadar biliyorsan o kadar güzel insansın”

    Ermiş, okumanın, bilgilenmenin, araştırma yapmanın yaşının olmadığına ve kitap okumanın insana çok şey kattığına dikkati çekerek, “Tabii ki mutlaka sonsuzdur okumak, bilgilenmek dünyanın en güzeli. Ne kadar biliyorsan o kadar güzel insansın bana göre. Okumak hep lazım.” ifadesini kullandı.

    Ermiş, gençlerin okuyarak bilgi ve birikimlerini arttırması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

    “Okumamız, kendimizi yetiştirmemiz lazım. Halk tabiriyle okumadan adam olunmuyor. Her insan bana göre bir ansiklopedidir, birisi az sayfalı ansiklopedi, birisi çok sayfalı ansiklopedidir. Çok sayfalı ansiklopediler kahvehanede oturmaz, herhangi bir şekilde vaktini orada geçirmez. Mutlaka daha gelişsin, daha iyi bir şeyler olsun, insana, topluma sevgiyle beraber bilgi katayım diye çalışır.”

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Uzmanlardan Sağlıklı Güneşlenme Rehberi: Doğru Saatler ve Korunma Yöntemleri

    BMW Temmuz 2025 Fiyat Listesini Açıkladı

    İçişleri Bakanlığı Tarafından Gerçekleştirilen Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

    Microsoft, Binlerce Çalışanı Daha İşten Çıkaracağını Açıkladı

    Bakan Tunç, Belediye Başkanları Soruşturmaları Hakkında Açıklama Yaptı

    Kerem Bürsin’e “Çarpıntı” Dizisinden Teklif

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.