Çin’de Trafik Polisleri Yapay Zekâlı Akıllı Gözlüklerle Görevde
Yapay zekâ destekli akıllı gözlükler, Çin’de trafik polislerinin araç ve sürücü kontrollerini saniyeler içinde yapmasını sağlıyor.

Çin’de trafik denetimlerinde yapay zekâ destekli akıllı gözlükler kullanılmaya başlandı. Proje kapsamında polisler, araç plakalarını tarama ve sürücü bilgilerine hızlı erişim gibi işlemleri gözlükler aracılığıyla anlık olarak gerçekleştirebiliyor.
Akıllı gözlüklerde 12MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor ve elde edilen bilgiler mini projeksiyon ekran üzerinden anında görüntüleniyor. Cihazlar, video kaydı, 10 dile kadar eş zamanlı çeviri ve 8 saate kadar kullanım gibi özellikler sunuyor. Veriler, tablet veya akıllı telefonlarla senkronize ediliyor.
Çin’de vatandaş takibi dijital sistemlerle yüksek düzeyde yapılıyor. Kimlik ve yüz taramasıyla sistemler neredeyse tamamen entegre edilerek suç geçmişi ve mali durumu kayıt altına alıyor. Akıllı gözlükler, bu veri tabanına bağlanarak trafik kontrollerini çok kısa sürede tamamlayabiliyor.





