Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Bugün Hangi Maçlar Var? 6 Temmuz Pazar Futbol Programı
    • ÖSYM Tarihi Açıkladı: 2025 ALES 2 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
    • “Senden Kalan” Filmi İstanbul’da Çekimlere Başladı
    • Galaxy S25 Edge Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı
    • Galatasaray Fabian White’ı Kadrosuna Kattı
    • Filenin Sultanları Hollanda Karşısında Ne Zaman Sahaya Çıkacak? Maç Hangi Kanalda Yayınlanacak?
    • Milli Savunma Bakanlığı ANT Başkanlığı Sürekli İşçi Alımı Başvuruları Başladı
    • Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Seyahatsever Projesiyle Yurtlarda Ücretisz Konaklama İmkanı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Hekimlerden İsrail’e Karşı Sessiz Yürüyüş

    Hekimlerden İsrail’e Karşı Sessiz Yürüyüş

    HaberX EditörOcak 6, 2024Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Sakarya’da Tozlu Cami önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar slogan atmadan yürüdü.

    Burada grup adına açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Seyid Muhammed Yusuf İptaş, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini söyledi.

    İptaş, İsrail’in yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suçlu olduğunu dile getirerek, “Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmazsa İsrail için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır.” dedi.

    Hekim ve sağlık çalışanları olarak “terör, soykırım ve işgale karşı” yürüyüşlerinin 8. haftasında olduklarını aktaran İptaş, Gazze halkının uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direndiğin vurguladı.

    İptaş, görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlayarak, “Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır. Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir.” ifadesini kullandı.

    Gazzeli sağlık çalışanlarıyla çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazır olduklarını belirten İptaş, İsrail tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine kavuşmalarını, yıkılan hastanelerin yeniden yapılmasını ve güvenli bir şekilde işlev görebilmesi için bütün çalışmaların yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

    İptaş, insanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

    KARABÜK

    Karabük’te hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için “sessiz yürüyüş” yaptı.

    100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

    Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan doktor Ahmet Sarı, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini söyledi.

    İsrail için ceza gününün hızla yaklaştığını dile getiren Sarı, Gazze halkını ise 7 Ekim’den bu yana uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadığını kaydetti.

    Sarı, “Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz.” dedi.

    Sessiz yürüyüşün 8 haftadır Türkiye’nin her bölgesinden 40’tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ettiğine değinen Sarı, “Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz. Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin, insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Sarı, tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüşe katılmaya davet ederek, “Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.” dedi.

    Grup üyeleri, dua edilmesinin ardından dağıldı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Bugün Hangi Maçlar Var? 6 Temmuz Pazar Futbol Programı

    ÖSYM Tarihi Açıkladı: 2025 ALES 2 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    “Senden Kalan” Filmi İstanbul’da Çekimlere Başladı

    Galaxy S25 Edge Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı

    Galatasaray Fabian White’ı Kadrosuna Kattı

    Filenin Sultanları Hollanda Karşısında Ne Zaman Sahaya Çıkacak? Maç Hangi Kanalda Yayınlanacak?

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.