Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak yönetimini üstlendiği Göktuğ Multimedya Yayıncılık AŞ’ye ait “Flash Haber TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”nün satış sürecini başlattı. İhale, kapalı zarf ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanmasıyla gerçekleştirilecek.
TMSF tarafından yapılan duyuruya göre ihale kapsamında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği uydu ve çok il kablo televizyon yayın lisansları ile internet ortamında yayın yapma hakkı, marka değerleri, sözleşmeler ve yayın faaliyetlerine tahsisli diğer varlıklar satışa konu olacak.
84 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan bütünlük için, katılımcıların 8 milyon 400 bin TL tutarında geçici teminat sunması gerekiyor. Teminat; nakit, kesin ve süresiz banka teminat mektubu veya belirlenmiş devlet tahvilleri ile sağlanabilecek.
İhale şartnamesi, TMSF’nin Esentepe/İstanbul’daki adresinden ücretsiz incelenebilecek veya 50 bin TL karşılığında temin edilebilecek. Katılımcıların ihaleye başvurabilmeleri için şartnameyi satın almaları zorunlu tutuluyor. Ayrıca 18 Ağustos – 15 Eylül 2025 tarihleri arasında “Bilgi Odası” hizmetinden faydalanmak isteyenlerin, 100 bin TL ücret ve gizlilik taahhütnamesi ile başvuru yapmaları gerekiyor.
Teklif dosyalarının 16 Eylül 2025 saat 16.00’ya kadar elden teslim edilmesi gerekirken, ihale 17 Eylül 2025 saat 14.00’te TMSF Konferans Salonu’nda başlayacak. Kapalı zarf aşamasının ardından belirlenecek kısa listedeki firmalar açık artırma bölümüne katılacak. Gerekli görüldüğü takdirde 19 Eylül 2025’te pazarlık usulüyle de devam edilebilecek.
İhaleye yalnızca, Türk Ticaret Kanunu’na uygun şekilde anonim şirket statüsünde kurulmuş, halka açık olmayan ve hisseleri nama yazılı medya hizmet sağlayıcı şirketler katılabilecek. Mevzuatta belirtilen yasaklı kişi ve kuruluşlar ile doğrudan veya dolaylı ilişkili şirketler ise sürece dahil olamayacak.
Satışla ilgili ayrıntılı bilgilere TMSF’nin resmi iletişim kanalları ve Satış Komisyonu aracılığıyla ulaşılabilecek.