SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Azerbaycan’a birinci ilaç fabrikasını kuracak

Türk ilaç dalının değerli bedellerinden biri olan GEN, küresel oyuncu olma yolunda Azerbaycan'a birinci ilaç fabrikasını kuracak.

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL (İGFA) – Kurulduğu tarihten itibaren karşılanmamış sıhhat gereksinimlerine tahliller üreten GEN, hem yerli üretimin değerli bir modülü haline geldi hem de yatırımları sayesinde küresel oyuncu olma yolunda stratejik muvaffakiyetler elde etti.

Şimdiye kadar Türkiye, Almanya, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Gürcistan’da aktif bir halde faaliyet gösteren GEN, dal ismine kıymetli bir mutabakata daha imza attı. GEN, uzun yıllar faaliyet gösterdiği Azerbaycan’da güvenilirliğini kanıtlayarak Azerbaycan Devleti’nin sahibi olduğu Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ile anlaştı.

AZERBAYCAN’IN BİRİNCİ İLAÇ ÜRETİM TESİSİNİ KURACAK

İLGİLİ HABER Avustralya’da 6 Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren Saldırganın Kadınları Hedeflediği Belirlendi
Türk ilaç dalının değerli bedellerinden biri olan GEN, küresel oyuncu olma yolunda Azerbaycan'a birinci ilaç fabrikasını kuracak.

GEN, AIC ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın birinci ilaç üretim tesisinin kurulması için hissedarlık kontratı imzaladı.

Bakü’de imzalanan hissedarlık kontratı uyarınca GEN‘in %66, AIC’nin %29, SIA Pharmaceutical LLC’nin ise %5 oranında hissedar olduğu Gen Pharma Caucaus Manufacturing Operations Ltd. kurulması konusunda taraflar mutabakata vardı. Bu kıymetli muahede ile Azerbaycan tarafından tahsis edilen Pirallahi Industrial Zone içerisideki 52.000 m²’lik alana bir ilaç üretim tesisi kurulacak. Böylelikle, şimdiye kadar büsbütün ithalata dayalı olan 900 milyon dolarlık Azerbaycan ilaç pazarındaki birinci yerli üretim tesisi hayata geçirilmiş olacak. Bu büyük ölçekli üretim tesisinin Azerbaycan’ın ilaç alanındaki teknolojik gelişimine katkı sağlaması ve ülke için değerli bir istihdam alanı yaratması beklenirken, ilerleyen süreçlerde komşu ülkelere ilaç ihracatına da imkân sağlaması planlanıyor.

Fabrikanın, 36 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek olan birinci fazının 14.000 m² kapalı alana sahip olması planlanıyor. Ayrıyeten 2026 yılında tam kapasite ile faaliyete geçmesi öngörülen fabrikada tablet, sinema tablet, sert jelatin kapsül, yumuşak jelatin kapsül, toz süspansiyon, saşe ve likit tip olmak üzere tek vardiyada yıllık 50 milyon kutu ilaç üretilmesi hedefleniyor.

Ankara Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 43 bin metrekarelik üretim alanına sahip olan GEN, bu dev küresel adım sayesinde yurt dışındaki ikinci tesisini açmış olacak. Yatırımları, teknolojik alt yapısı ve tecrübeli takımı ile esnek ve bahadır adımlar atmaya devam eden şirket, yatırımlarını güçlendirme kelamını tutmaya devam ediyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler