SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bağdat’ta Yeni Yıl Ağacı İsrail’in Gazze’de Öldürdüğü Çocuklara Adandı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, yeni yıl coşkusuyla dikilen dev çam ağacı, Gazze'de hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla özel bir protestoya ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağdat’ın merkezindeki Tahrir Meydanı’nda yer alan dev yeni yıl ağacı, duygusal bir atmosfere bürünerek özel bir protesto ile süslendi. Irak’ın başkentinde, İsrail’in Gazze’de hayatını kaybeden 9 binden fazla çocuğa ithafen dev çam ağacına “kefenli çocuk maketleri” asıldı.

Ağacın süslemeleri arasında Filistin bayrakları ile birlikte yerleştirilen “kefenli çocuk maketleri”, Gazze’de yaşanan trajediyi sembolize etti. Ağacın çevresine bırakılan topraklar ise İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Filistinlilerin evlerini temsil ediyor.

IRAKLILARIN TEPKİSİ: “CENNET KUŞLARI”

Iraklı Riyad Ebu Muhammed, yeni yıl ağacında Filistinli şehit çocukların maketlerini görünce duygulandığını belirtti. Muhammed Casim isimli başka bir Iraklı da Gazze ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, Filistin’de yaşanan acılar nedeniyle yeni yıl kutlaması yapmayacaklarını açıkladı.

İLGİLİ HABER Avustralya’da 6 Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren Saldırganın Kadınları Hedeflediği Belirlendi
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, yeni yıl coşkusuyla dikilen dev çam ağacı, Gazze'de hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla özel bir protestoya ev sahipliği yaptı.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI: 21 BİN ÖLÜDEN 9 BİNİ ÇOCUK

Son bilgilere göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplamda 21 bin 822 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümlerden en az 9 bininin çocuk olduğu belirtiliyor. Iraklılar, bu çocukların anısını yaşatmak ve dünya kamuoyunu bu trajik duruma çekmek amacıyla etkileyici bir protesto gerçekleştirdi.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler