Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Flamengo ile Bayern Münih Çeyrek Final İçin Sahaya Çıkacak
    • Duayen Spor Spikeri Sabri Ugan Vefat Etti
    • Cutha, 99. Gazi Koşusu’nun Şampiyonu Oldu
    • Filenin Sultanları VNL 3. Hafta Maç Takvimi
    • Atakan Özkaya’nın Tekne Paylaşımı Sosyal Medyada Gündem Oldu
    • The Batman 2’nin Senaryosu Tamamlandı
    • U22 Kadın Plaj Voleybolu Milli Takımları Balkan Şampiyonası’nda Öne Çıktı
    • CHP 38. Kurultayı İçin Açılan Dava 30 Haziran’da Görülecek
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » PKK’nın Fesih Kararı Sonrası Mansur Yavaş Referandum Çağrısı Yaptı

    PKK’nın Fesih Kararı Sonrası Mansur Yavaş Referandum Çağrısı Yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih kararının ardından sürecin yalnızca TBMM çatısı altında yürütülmesi gerektiğini belirterek, gerekirse referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.
    Özge TekeliMayıs 13, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve kendini feshetme yönündeki kararı sonrası yaptığı açıklamada, sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yürütülmesi gerektiğini belirtti. Yavaş, gerekli görülmesi halinde halk oylamasına gidilmesi gerektiğini ifade ederek, kararın millet iradesiyle şekillenmesini önerdi.

    Başkan Yavaş, terörsüz bir Türkiye’nin tüm vatandaşların ortak arzusu olduğunu vurgularken, bu sürecin milli hassasiyetlere zarar vermeden ve şehitlerin hatırasına saygı gösterilerek yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

    “TBMM Sürecin Tek Adresi Olmalı”

    PKK’nın silah bırakma kararının ardından gündeme gelen olası düzenlemelere ilişkin konuşan Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin herhangi bir pazarlık algısına yol açacak adımlardan uzak durması gerektiğini belirtti. Yavaş, açıklamasında, “Sürecin tüm aşamaları anayasa çerçevesinde ve TBMM’nin yetki alanında kalarak yürütülmelidir. Meclis dışı herhangi bir iradenin sürece yön vermesi kabul edilemez.” ifadelerine yer verdi.

    Yavaş, toplumun ortak geleceğini ilgilendiren bu tür kritik meselelerde halkın doğrudan görüşüne başvurulması gerektiğini savundu. Açıklamasında, “Gerekli görüldüğü takdirde referandum yapılmalı ve halkın iradesi sürece yön vermelidir.” diyerek demokratik katılımın önemine dikkat çekti.

    “Şehitlerin Emanetine Sadık Kalınmalı”

    Yavaş, terörle mücadelede hayatını kaybeden güvenlik güçlerini anarak, bu aşamaya binlerce şehidin fedakarlığıyla gelindiğini söyledi. Terörsüz bir Türkiye’nin inşasında şeffaflık ve hukukun üstünlüğünün temel ilke olması gerektiğini vurgulayan Yavaş, vatandaşların acılarını ve hassasiyetlerini gözeten bir yaklaşımın esas alınmasını istedi.

    Konuşmasında Lozan Antlaşması’na da değinen Yavaş, bu belgenin Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün güvencesi olduğunu hatırlattı. Lozan’ın hiçbir şart altında sorgulanamayacağını söyleyen Yavaş, birlik ve beraberliğin teminatı olan bu anlaşmanın milli değer taşıdığını vurguladı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Ekrem İmamoğlu: “Ülkemizi Krize Sürükleyen Sistemden Kurtulmalıyız”

    Haziran 29, 2025

    Muharrem İnce 4,5 Yıl Aradan Sonra CHP’ye Dönüyor

    Haziran 24, 2025

    Memleket Partisi Kapanıyor mu?

    Haziran 23, 2025

    TBMM Bu Hafta Enerji, Madencilik ve Ekonomi Düzenlemelerini Görüşecek

    Haziran 23, 2025

    İkinci Kez Hakim Karşısına Çıkan Ümit Özdağ’ın Cezasında Artırım İstendi

    Haziran 17, 2025

    TBMM Haftayı Yoğun Bir Gündemle Açıyor: İşte Öne Çıkan Konular

    Haziran 16, 2025
    En Yeni Haberler

    Flamengo ile Bayern Münih Çeyrek Final İçin Sahaya Çıkacak

    Duayen Spor Spikeri Sabri Ugan Vefat Etti

    Cutha, 99. Gazi Koşusu’nun Şampiyonu Oldu

    Filenin Sultanları VNL 3. Hafta Maç Takvimi

    Atakan Özkaya’nın Tekne Paylaşımı Sosyal Medyada Gündem Oldu

    The Batman 2’nin Senaryosu Tamamlandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.