SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Menzil Tarikatı’nın Şeyhi Abdülbaki Erol Vefat Etti

Yayınlanma:
ABONE OL

74 yaşındaki Menzil Cemaati’nin lideri Abdülbaki Erol hayatını kaybetti. Liderin ölüm haberi ise cemaate yakın sosyal medya hesaplar tarafından duyuruldu.

Abdülbaki Erol Kimdir?

Abdülbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil Köyü’nde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni’dir. Seyyid Muhammed Raşid Erol’un 22 Ekim 1993 tarihinde vefat etmesi üzerine Menzil Tarikatı’nın şeyh’i olmuştur.

Hz. Muhammed’in 30. göbekten torunu olduğu söylenen Abdülbaki Erol, köyde babasının medresesinde Arapça ve dini eğitim almıştır. Eğitimine Siirt ve Van’da devam etmesinin yanı sıra, genç yaşlarında verem hastalığına yakalanmış ve Ankara’ya tedavi için gönderilerek iyileştirilmiştir.

Abdülbaki Erol, Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil köyünde kurulan Cemaat’in lideridir ve bu nedenle (Nakşibendi tarikatı) Menzil Tarikatı olarak da bilinir.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler