Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    • Tottenham UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Oldu
    • Sıla Türkoğlu Cannes Stiliyle Sosyal Medyada Gündem Oldu
    • Guns N’ Roses İstanbul Konseri İçin 13 TIR’lık Dev Prodüksiyon Yolda
    • Ayşe Ünlüce Anadolu’nun 5 Bin Yıllık Ekmeğini Modern Üretimle Buluşturdu
    • Feyza Civelek Göz Rahatsızlığı Yaşıyor: Enfeksiyon Sandı, Kornea Yırtığı Çıktı
    • Bitcoin Tüm Zamanların Zirvesinde: 109 Bin Doları Aştı
    • Timur Cihantimur Davasında Flaş Gelişme: Mağdurlar Şikayetlerini Geri Çekti
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Bilecik’teki merkez, sahipsiz hayvanları yuvaya kavuşturuyor haberi

    Bilecik’teki merkez, sahipsiz hayvanları yuvaya kavuşturuyor haberi

    Anadolu AjansıNisan 4, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    ATAHAN GEZER / MUHSİN ARSLAN – Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki belediyeye ait Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınağı bulunmayan civar beldeler, ilçeler ile köylerdeki sahipsiz hayvanlar tedavi edilip sahiplendiriliyor.

    İlçede 2022 yılında kurulan, Şubat 2024'te yaşamını yitiren iş insanı Doğan Zaimoğlu'nun desteğiyle temin edilen cihazlarla donatılan barınakta 2 veteriner hekim, 2 teknisyen ve 3 bakıcı görev yapıyor.

    Sahipsiz köpeklere yönelik tasarlanan, 6 bin metrekare alanda kurulu, 750 köpek kapasiteli Osmaneli Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi, rehabilitasyon ve kısırlaştırma hizmetleri veriliyor.

    Şubat ayında İl Özel İdaresi, barınakları olmayan Vezirhan ve Bayırköy belde belediyeleri ile Gölpazarı Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Gölpazarı ilçesi, söz konusu beldeler ile çeşitli köylerden eğitimli personel tarafından toplanan sahipsiz hayvanlar, araçlarla merkeze getiriliyor.

    Bakımları ve aşıları yapılan hayvanlar, Osmaneli Hayvanları Koruma, Yaşatma ve Sahiplendirme Derneği aracılığıyla sosyal medya üzerinden yeni yuvalarına kavuşturuluyor.

    Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, AA muhabirine, belediye olarak sahipsiz hayvanlar için kapsamlı ve kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi.

    Merkeze getirilen hayvanların sahiplendirilene kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Torun, şöyle devam etti:

    “Bu süreçte bölgemizdeki diğer belediyelerimize ve İl Özel İdaresine de destek oluyoruz. Barınağı bulunmayan belediyelerle ve İl Özel İdaresiyle işbirliği yaparak sokak hayvanlarının ortak sorumluluğunu üstleniyor ve bu canların hak ettikleri yaşam standartlarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu, yalnızca yasal bir zorunluluk değil aynı zamanda insani ve vicdani bir görevdir.”

    – Merkezde kısırlaştırılan sahipsiz hayvanlar aşılanıyor

    Osmaneli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında ilçedeki tüm sahipsiz hayvanları merkezde misafir ettiklerini dile getirdi.

    Bu hayvanlara özenle baktıklarının altını çizen Tetik, “Kısırlaştırmalarını yapıyoruz. Aşılarını da tamamladıktan sonra Osmaneli Hayvanları Koruma, Yaşatma ve Sahiplendirme Derneğiyle koordineli şekilde hayvanlarımızı sosyal medya üzerinden sahiplendiriyoruz.” dedi.

    Merkezde de görevli Tetik, barınağı bulunmayan belediyelere yardımcı olmak için bu protokolü hayata geçirdiklerini anlattı.

    İşe toplama ekiplerine eğitim vererek başladıklarını ifade eden Tetik, “Şimdiye kadar barınağı olmayan yerlerden 1500 civarında sahipsiz hayvan getirildi. Bunların 330'u da sahiplendirildi. Geri kalanı da sahiplendirilmeyi bekliyor.” diye konuştu.

    Osmaneli Hayvanları Koruma, Yaşatma ve Sahiplendirme Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Özsoy da merkezle uyum içinde çalışarak sahipsiz hayvanları yuvaya kavuşturduklarını belirtti.

    Çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini vurgulayan Özsoy, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Ayşe Ünlüce Anadolu’nun 5 Bin Yıllık Ekmeğini Modern Üretimle Buluşturdu

    Mayıs 21, 2025

    Hatay’da Polis Öğrencilere Çikolata Dağıttı

    Mayıs 21, 2025

    Öğrenciye Şiddet Uygulayan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatıldı

    Mayıs 20, 2025

    Sivas Valiliği’nden Kene Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olmalı

    Mayıs 20, 2025

    Mozart’ın Türk Marşı Artık Yolda: Ankara’da Melodili Yol Dönemi Başladı

    Mayıs 19, 2025

    İmrahor Millet Bahçesi Başkentte Hizmete Girdi

    Mayıs 18, 2025
    En Yeni Haberler

    Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Tottenham UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Oldu

    Sıla Türkoğlu Cannes Stiliyle Sosyal Medyada Gündem Oldu

    Guns N’ Roses İstanbul Konseri İçin 13 TIR’lık Dev Prodüksiyon Yolda

    Ayşe Ünlüce Anadolu’nun 5 Bin Yıllık Ekmeğini Modern Üretimle Buluşturdu

    Feyza Civelek Göz Rahatsızlığı Yaşıyor: Enfeksiyon Sandı, Kornea Yırtığı Çıktı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.