SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İsrailliler, Netanyahu’yu Protesto Ediyor

Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevinden ayrılması ve erken seçime gidilmesi çağrısıyla sokaklara döküldü.

Yayınlanma:
ABONE OL

Tel Aviv’de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevinden istifa etmesini talep eden bir gösteri düzenledi. Göstericiler, 7 Ekim sonrasındaki süreci kötü yönetmekle suçlayarak erken seçim çağrısında bulundu.

Göstericiler, “Hain ve hırsız Netanyahu hapse girmeli” ve “Netanyahu hayatımızdan çık” yazılı dövizlerle, “Hemen şimdi seçim” sloganları atarak taleplerini dile getirdi.

Göstericiler Gazze’ye yönelik saldırılara karşı olmadıklarını belirterek, Netanyahu’yu 7 Ekim sonrası süreci başarısız yönetmekle suçladı. Habima Meydanı’nda düzenlenen gösteride dev ekranda, “Şimdi tek umudumuz seçimler” yazısı dikkat çekti.

İLGİLİ HABER Avustralya’da 6 Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren Saldırganın Kadınları Hedeflediği Belirlendi
Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevinden ayrılması ve erken seçime gidilmesi çağrısıyla sokaklara döküldü.

protesto-edildi2.jpg

Netanyahu’yu görevi kötüye kullanmakla suçlayan Raphael Malinovitz, “Netanyahu’nun görevden alınması talebiyle buradayız.” dedi.

Malinovitz, güvenlik birimlerinin Hamas’ın “Aksa Tufanı” saldırısı karşısında sorumluluklarını üstlendiğini söyleyerek Netanyahu’yu yaşananların sorumluluğunu üstlenmemekle suçladı.

Erken seçim talebini dile getiren Sara Abraham, Netanyahu hükümetini “demokrasiyi yok etmekle” suçlayarak 7 Ekim’deki olayların hükümetin halk ve güvenliğe odaklanmak yerine kendi çıkarlarına odaklandığını iddia etti.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler