Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek
    • Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı
    • Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor
    • Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı
    • Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı
    • 32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı
    • 2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
    • Orkun Kökçü: “Beşiktaş Formasıyla Sahaya Çıkmak İçin Sabırsızlanıyorum”
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Bursa’da bölümlerin geleceği ortak akılla şekilleniyor

    Bursa’da bölümlerin geleceği ortak akılla şekilleniyor

    HaberX EditörTemmuz 25, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye’de bir unsur imza atarak hayata geçirdiği Sektörel Kurullar, yeni periyot yol haritalarını belirlemek üzere Bursa Business School’da “Strateji Arama Çalıştayı” gerçekleştirdi.

    BTSO tarafından Uludağ’da iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak kurgulanan Bursa Business School, “BTSO Sektörel Kurullar Strateji Arama Çalıştayı”na mesken sahipliği yaptı.

    BTSO İdare Şurası Lideri İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Uludağ Üniversitesi Evvelki Devir Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO İdare Heyeti ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri ile Kurul Liderleri ve Lider Yardımcılarının katıldığı Uludağ’daki iki günlük çalıştay programında Kurulların yapacağı çalışmaları daha sistemli hale getirecek yol haritasının oluşturulması ve iş dünyası-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yeni stratejiler değerlendirildi.

    BTSO İdare Şurası Lideri İbrahim Burkay, Uludağ’daki Kirazlıyayla Sanatoryumu’nun Cumhuriyet periyodunun en değerli yapıtları ortasında yer aldığını söyledi. Anıtkabir’in mimarı Ordinaryüs Prof. Dr. Emin Onat ile birinci bayan mimarlardan Prof. Dr. Leman Tomsu’nun yaptığı yapıtı kapsamlı bir renovasyon çalışmasının akabinde iş dünyasının hizmetine sunduklarını tabir eden Lider Burkay, “Bu eser, alanında dünyada birinci 5 tesis içerisinde yer alıyor. Odamız bünyesinde 1992 yılında Eğitim Vakfı kurulmuştu. Artık biz bu eğitim çalışmalarını Bursa Business School (BBS) ile bir kademe üst taşıyoruz. Üniversitelerimiz ile yapacağımız işbirlikleri ile bilhassa şirketlerdeki üst yöneticilerin bilgilerini upgrade etmelerini sağlayacağız. Şimdiye kadar 6 üniversitemizle işbirliği muahedesi yaptık. INSEAD, Harvard Business School üzere dünyadaki başarılı örneklerden ilham alarak kurguladığımız BBS, Türkiye’de tek olacak. Buradaki eğitimler eski iktisattan yeni iktisada dönüşüme güç katacak.” dedi.

    Burkay, Bursa’nın global rekabet yarışında nitelikli insan kaynağı kadar, iktisattaki değişim ve dönüşüme adapte olacak girişimcilere de muhtaçlığı olduğuna vurgu yaptı.

    BTSO üzere kurumların her alanda dönüştürücü gücünü kullanması gerektiğini vurgulayan Lider Burkay, 2013 yılında Türkiye’deki oda ve borsalar ortasında birinci sefer sektörel kurul yapılanmasını oluşturduklarını hatırlattı.

    Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Business School projesinin hayat uzunluğu öğrenme tarafında iş dünyasına değerli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

    Sanayinin üniversiteden büyük beklentileri olduğunun farkında olduklarını lisana getiren Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, ” Endüstriyi güçlendiren akademik akıl, endüstriyle güçlenen üniversite olmak istiyoruz. Bu türlü bir mottomuz var. BTSO Dal Konseyleri’nde yer almaktan da çok mutluyuz.” dedi.

    Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Business School’un Bursa için çok değerli bir işlev üstleneceğini belirterek, Mudanya Üniversitesi’ni iş dünyası ile yapılacak çalışmalarda öne çıkarmak istediklerini kaydetti.

    Toplantılarda 23 başka dalda faaliyet gösteren Sektörel Kurulların temsilcileri de yeni periyotta planladıkları projelere ait görüş ve tekliflerini paylaştı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek

    Temmuz 15, 2025

    SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerinin Zamlı Maaş Ödeme Tarihleri Açıklandı

    Temmuz 15, 2025

    2025’te Rekor Kıran Altın İkinci Yarıda Yükselmeye Devam Edecek mi?

    Temmuz 14, 2025

    Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredilerine Yapılandırma Kolaylığı Getirildi

    Temmuz 12, 2025

    İslam Memiş’ten Altın ve Bitcoin Alım Uyarısı

    Temmuz 11, 2025

    Mehmet Şimşek Vergi İnceleme Oranlarını Açıkladı

    Temmuz 11, 2025
    En Yeni Haberler

    Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor

    Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı

    Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı

    32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.