Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Hakkında Tutuklama Talebi
    • Melissa Vargas Milli Takımda Yerli Statüsünde Oynayacak
    • Oyuncu Beste Kökdemir Nikâh Sonrası Bebek Müjdesi Verdi
    • Kıvanç Tatlıtuğ “Olasılıksız” Dizisiyle Ekranlara Geri Dönüyor
    • Galatasaray Hakan Çalhanoğlu İçin Inter ile Resmi Temasa Geçti
    • DSÖ Tütün, Alkol ve Şekerli İçecekler İçin Vergi Artışı Önerisinde Bulundu
    • Bentley 13 Yıl Sonra Logosunu Değiştirdi
    • Türkiye FAO Konsey Üyeliğine Seçildi
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Türkiye ve Mısır Arasındaki Turizm Canlandı

    Türkiye ve Mısır Arasındaki Turizm Canlandı

    Özge TekeliMayıs 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla iki ülke arasındaki turizm hareketliliğinde de artış gözlemleniyor.

    Türkiye ve Mısır ilişkilerinin normalleşmesi ardından iki ülke arasındaki turizm akışı da olumlu etkilendi.

    Bu kapsamda, Türkiye’den Mısır’a giden Türk vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığıyla ülkeye giden turist sayısında önemli artış kaydedildi.

    Öte yandan, ülkede turizmi hareketlendirmek için altyapı çalışmalarına önem verilmesi ve turist destinasyonlarının çeşitlendirmesi de Mısır’a ilgiyi artırdı.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mısır Turizm Otoritesi Üst Yöneticisi (CEO) Amr el-Kady, “Bu yılın ilk 4 ayında 80 bin civarında Türk turist ağırladık, yıl sonuna doğru 250 bin Türk turistin Mısır’ı ziyaret etmesini bekliyoruz.” dedi.

    Mısır hükümetinin turizm için birçok girişimi olduğunu aktaran el-Kady, en önemlisinin altyapı çalışmaları olduğunu dile getirdi.

    Kady, “Artık yollar, otobanlar, havaalanları, oteller gibi altyapılarda çalıştığınızda bu vatandaş için iyi olduğu kadar turistler için de iyi. İkincisi, otel yapımına yönelik yeni bir yatırım teşvikimiz var. Yeni bir otel inşa ettiğinizde ancak bunu hızlı bir şekilde yaparsanız, size faiz oranınızın bir kısmı ödeniyor. Bankanıza gidersiniz, kredi alırsınız, faiz öderseniz, hızlı inşa ederseniz hükümet size düşen payı, aslında faiz oranının neredeyse yüzde 40’ını öder.” diye konuştu.

    Turistler için de havacılığı teşvik programlarının olduğunu ifade eden el-Kady, bunun da Mısır havalimanlarına uçuşu olan her hava yolunun masraflarının bir kısmını karşıladıkları anlamına geldiğini vurguladı.

    Kady, “Böylece uçuşu daha az maliyetli hale getiriyoruz. İşte bu şekilde turistlerin gelmesini kolaylaştırıyor ve daha ucuz hale getiriyoruz.” dedi.

    Mısır’da devam eden altyapı çalışmalarında değinen el-Kady, bunların yüzde 70’inin yapıldığı, hatta bazı bölgelerde bittiği bilgisini paylaştı.

    Kady, “Ama artık hissedebiliyoruz, yollarımız hazır. Yüksek hızlı trenimiz 12 ay sonra açılacak. Herhangi bir Avrupa şehrinde olduğu gibi yüksek hızlı. Sadece 5 yılda inşa edilen yeni bir başkentimiz var. Ofislerimiz bir yıldır bu yeni başkente taşınıyor. Yani çalışmaların çoğu artık bitmek üzere.” ifadelerini kullandı.

    Mısır’daki turistlere yönelik programları da anlatan el-Kady, şöyle devam etti:

    “Şarm eş-Şeyh’e daha fazla odaklanmak istiyoruz. Gouna veya Luksor’a daha fazla odaklanmak istiyoruz ve buna daha fazla teşvik veriyoruz. Gazze’deki duruma rağmen yolcuların sayısı düşmedi. Evet, bu herkesi etkiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı, sonra Gazze’deki durum, hepsi seyahati etkiliyor. Ancak Mısır’da çok fazla etkilenmedik.”

    Amr el-Kady, Türkiye pazarına yönelik çok farklı ürünlerinin olduğunu da aktardı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    5 Temmuz 2025 Altın Fiyatları: Gram ve Çeyrek Altın Haftayı Nasıl Kapattı?

    Temmuz 5, 2025

    Şehit Yakınları ve Gazilere Doğal Gazda Yüzde 50 İndirim Uygulanacak

    Temmuz 3, 2025

    Pancar Üreticilerine 2,5 Milyar Liralık Avans Ödemesi Yapıldı

    Temmuz 3, 2025

    Temmuz 2025 Dul ve Yetim Aylığı Zamları Belli Oldu: Hisse Oranlarına Göre Güncel Tutarlar

    Temmuz 3, 2025

    Abdullah Güler En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı

    Temmuz 3, 2025

    En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

    Temmuz 3, 2025
    En Yeni Haberler

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Hakkında Tutuklama Talebi

    Melissa Vargas Milli Takımda Yerli Statüsünde Oynayacak

    Oyuncu Beste Kökdemir Nikâh Sonrası Bebek Müjdesi Verdi

    Kıvanç Tatlıtuğ “Olasılıksız” Dizisiyle Ekranlara Geri Dönüyor

    Galatasaray Hakan Çalhanoğlu İçin Inter ile Resmi Temasa Geçti

    DSÖ Tütün, Alkol ve Şekerli İçecekler İçin Vergi Artışı Önerisinde Bulundu

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.