Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Alzheimer ve Parkinson İçin Erken Teşhiste Çığır Açan Protein Haritası
    • E-Devlet’te Emekli Maaşı Hesaplama Uygulaması Güncellendi
    • Denizli’de Sulama Suyunu Kirleten Belediyeye Ceza
    • Fatih Altaylı’ya Cumhurbaşkanı’nı Tehdit Suçlamasıyla 5 Yıl Hapis İstemi
    • Beşiktaş, Kyle Walker-Peters Transferinden Vazgeçti
    • Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Havalimanında Gözaltına Alındı
    • BDDK Kredi Yapılandırma Düzenlemesi: Kimler Faydalanabilecek?
    • Türkiye Bulgaristan Karşılaşmasına Bursa’da Çıkacak
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Bursa’dan hayalet avcılığa farkındalık çalıştayı

    Bursa’dan hayalet avcılığa farkındalık çalıştayı

    HaberX EditörTemmuz 27, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    BURSA (İGFA) – Sucul İstilacı Çeşitler ve Hayalet Av Araçları Projesi kapsamında Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda su eserleri avcılığı esnasında yer yapısı, hava şartları, ağ çakışması yahut kullanım yanılgıları üzere nedenlerle denizlere terkedilmiş av araçlarının temizlenmesi ve kamuoyunda farkındalık yaratılması konuşuldu.

    DSİ İznik Tesisi’nde gerçekleşen programa İznik Kaymakamı Recai Kral ve Bursa Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile Bakanlık, Üniversiteler ve su eserleri bölüm temsilcileri katıldı.

    Açılışta konuşan Bursa Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa’nın Marmara Denizine olan 115 kilometre kıyı uzunluğu ile su eserleri dalı için hayli büyük kıymete sahip olduğunu söz etti. Proje ile denetimsiz avcılığın engellenerek biyolojik ve ekonomik kayıpların azaltılmasının sağlanmasını, sucul canlılar için mevcut ekosistemlerin korunması ve geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Aygül, Balıkçılarımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulmasının kıymetine değindi.

    Denizden ve iç sulardan avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su eserleri ölçüsünün son 4 yılda yüzde 238 oranında arttığını söyleyen Vilayet Müdürü Hamit Aygül, “Toplam su eserleri üretimimiz 4 yılda yüzde 238 oranında artmıştır. 2018 yılında Vilayetimizde bulunan iç sulara atılan sazan yavrusu sayısı 635 bin adet iken 2022 yılında 2 milyon 500 bin adet olmuştur. Bu faaliyet baraj ve göllerdeki su eserleri avcılığının sürdürülebilir bir halde yapılmasına katkı sağlamıştır.” dedi.

    Müdür Aygül, kelam konusu proje ile denetimsiz avcılığın engellenerek biyolojik ve ekonomik kayıpların azaltılmasının yanı sıra terkedilmiş av araçlarının ortamdan uzaklaştırılması, riskli bölgelerin belirlenmesi ve sucul canlılar için hayat alanı olan tüm su kaynaklarımızda mevcut ekosistemlerin korunması ve geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

    Çalıştayda Balıkçılık ve Su Eserleri Şube Müdürü Akın Belgen’ in İstilacı Çeşitler ve Hayalet Av Araçları Hakkında Bursa’da Yapılan Çalışmalar sunumunun yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Ayaz “Hayalet Av Araçları” hakkında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgür Emiroğlu ise “İstilacı Türler” hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    E-Devlet’te Emekli Maaşı Hesaplama Uygulaması Güncellendi

    Temmuz 17, 2025

    Fatih Altaylı’ya Cumhurbaşkanı’nı Tehdit Suçlamasıyla 5 Yıl Hapis İstemi

    Temmuz 17, 2025

    Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Havalimanında Gözaltına Alındı

    Temmuz 17, 2025

    Kırmızı Et Tüketiminde Büyük Düşüş: Fiyatlar Gerilerken Talep Yarıya İndi

    Temmuz 17, 2025

    Hayvan Pazarları Ne Zaman Açılacak?

    Temmuz 17, 2025

    Yargıtay’dan Yeni Karar: Emekli Maaşlarına Bloke Yolu Açıldı

    Temmuz 17, 2025
    En Yeni Haberler

    Alzheimer ve Parkinson İçin Erken Teşhiste Çığır Açan Protein Haritası

    E-Devlet’te Emekli Maaşı Hesaplama Uygulaması Güncellendi

    Denizli’de Sulama Suyunu Kirleten Belediyeye Ceza

    Fatih Altaylı’ya Cumhurbaşkanı’nı Tehdit Suçlamasıyla 5 Yıl Hapis İstemi

    Beşiktaş, Kyle Walker-Peters Transferinden Vazgeçti

    Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Havalimanında Gözaltına Alındı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.