Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • 6 Temmuz 2025 TV Yayın Akışı: Bugün Hangi Kanalda Ne Var?
    • Beşiktaş, Jens Cajuste Transferinde Napoli ile Anlaşmaya Vardı
    • PSG, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Yarı Finale Yükseldi
    • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Hakkında Tutuklama Talebi
    • Melissa Vargas Milli Takımda Yerli Statüsünde Oynayacak
    • Oyuncu Beste Kökdemir Nikâh Sonrası Bebek Müjdesi Verdi
    • Kıvanç Tatlıtuğ “Olasılıksız” Dizisiyle Ekranlara Geri Dönüyor
    • Galatasaray Hakan Çalhanoğlu İçin Inter ile Resmi Temasa Geçti
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Uzay Tutkunu Bert Vis Astronotların İmzalarını Topluyor

    Uzay Tutkunu Bert Vis Astronotların İmzalarını Topluyor

    HaberX EditörEylül 27, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Bursa’da düzenlenen “Gezegen Kongresi,” Uzay Kaşifleri Derneği (ASE) tarafından 34’üncü kez organize edildi. Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, dünya genelinden 70’ten fazla astronot, kozmonot, bilim insanı ve uzay meraklısını bir araya getirdi.

    Kongre kapsamında dikkat çeken isimlerden biri de Hollandalı emekli itfaiyeci Bert Vis oldu. Çocukluğundan bu yana uzaya olan ilgi ve hayranlığını sürdüren Vis, 51 yıldır topladığı yaklaşık 20 bin astronot fotoğrafını etkinlik alanında sergiliyor. Ancak bununla da yetinmeyen Vis, elindeki fotoğraflarla etkinlik alanlarını gezip, astronotlardan imza almaya başladı.

    Hollandalı Bert Vis, AA muhabirine, çocukluğunda her zaman astronot olma hayali kurduğunu, emekliye ayrıldıktan sonra tüm zamanını hobisi olan uzay ve astronot fotoğraf koleksiyonuna harcadığını söyledi.

    Her sene ASE’nin gerçekleştirdiği kongrelere katılarak astronot ve kozmonotların imzalarını toplamaya çalıştığını belirten Vis, 21’inci kez bu organizasyonda yer aldığını ancak Türkiye’ye ilk kez geldiğini anlattı.

    Fotoğraf toplamaya çok küçük yaşlarda başladığını aktaran Vis, şöyle devam etti:

    “Biraz olsun anlaşılır bir İngilizceyle mektup yazabildiğim an astronotlara yazmaya başladım ve ilk imzalı fotoğrafı Mayıs 1972’de aldım yani 51 yıldır koleksiyon yapıyorum. Astronotlardan ilk aldığım fotoğraf Thomas Patten Stafford’undu. O dönemde 3 kez uzaya gitmişti ve üçüncüsü Ay’a gerçekleştirdiği uçuştu. Sonrasında ABD ve Rusya’nın ilk ortak misyonu Apollo-Soyuz ile uçmuştu.”

    Koleksiyonunda En Az 650 Astronot ve Kozmonotun İmzalı Fotoğrafı Var

    Bert Vis, yıllar içinde biriktirdiği fotoğraf koleksiyonu sayesinde astronotlar ve kozmonotlar arasından pek çok arkadaş edindiğini dile getirdi.

    Bir uzay aracı penceresinden bakabilmenin bile kendisi için harika bir deneyim olacağını vurgulayan Vis, “Hala astronot olmayı hayal ediyorum ama muhtemelen bunun için artık çok yaşlıyım. Astronot arkadaşlarımın tecrübelerini sık sık dinledim ve bu uzaya gitme isteğimi daha çok artırdı. Astronot arkadaşlarıma beni kobay olarak kullanıp tüm deneyleri üzerimde yapabileceklerini söylüyorum.” dedi.

    Rusların uzay araştırmaları ve kozmonot eğitim merkezini sık sık ziyaret ederek kitap yazdığını aktaran Vis, Çinlilerin bu alandaki merkezine de gitmek istediğini belirtti.

    Koleksiyonuna değinen Vis, “İmza koleksiyonumda uzaya giden herkesin neredeyse en az bir fotoğrafı var. Bu da 650 imzalı fotoğraf ediyor. Uzaya gitmemiş ya da hala uzayda olan kişilerin de fotoğrafları ve imzaları var. Astronotlar veya kozmonotlar uzaya gitmeden imzalarını almaya çalışıyorum çünkü koleksiyonumu tamamlamak istiyorum.” diye konuştu.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Türkiye’den Kimlikle Seyahat Edilebilen Vizesiz Ülkeler 2025

    Haziran 26, 2025

    Evde Süt Mısır Haşlamanın En Pratik Yolu ve Püf Noktaları

    Haziran 24, 2025

    Doğum Sırası Zeka ve Karakter Üzerinde Etkili mi? İşte Son Araştırma Sonuçları

    Haziran 22, 2025

    Kanseri Yenen Oğlu İçin Çağrı Yaptı: “Oğlumun Hayalini Beraber Gerçekleştirelim”

    Mayıs 18, 2025

    POPEYES®, MALATYA CITY OUTLET AVM’DE HİZMETE AÇILDI!

    Nisan 8, 2025

    Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde Asırlık Baston Sanatı Yaşatılıyor

    Temmuz 27, 2024
    En Yeni Haberler

    6 Temmuz 2025 TV Yayın Akışı: Bugün Hangi Kanalda Ne Var?

    Beşiktaş, Jens Cajuste Transferinde Napoli ile Anlaşmaya Vardı

    PSG, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Yarı Finale Yükseldi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Hakkında Tutuklama Talebi

    Melissa Vargas Milli Takımda Yerli Statüsünde Oynayacak

    Oyuncu Beste Kökdemir Nikâh Sonrası Bebek Müjdesi Verdi

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.