Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • PSG, Real Madrid’i Yenerek Finale Yükseldi
    • Filenin Sultanları VNL 3. Haftaya Güçlü Başladı
    • Instagram’a Yeni Rosalia Yazı Stili Geldi
    • Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatı: Seyahatsever Başvuruları Başladı
    • Beşiktaş, Etienne Youte Kinkoue Transferi İçin Harekete Geçti
    • WhatsApp, Grup Mesajları İçin Konu Bazlı Cevap Dönemini Başlattı
    • T.C. Kimlik Kartıyla Süper Lig Maçlarına Giriş Dönemi Başlıyor
    • Daimler Truck 5 Bin Kişilik İş Gücü Azaltmasına Gidiyor
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » CHP Kadın Kolları Toplantısında Kılıçdaroğlu Açıklamalarda Bulundu

    CHP Kadın Kolları Toplantısında Kılıçdaroğlu Açıklamalarda Bulundu

    HaberX EditörAğustos 23, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz. Örnekse 1980 darbesinden sonra 82 Anayasası halk oylamasına sunuldu. Darbe anayasasını kabul edenlerin oranı yüzde 91,37. Yani bu ülkenin insanlarının yüzde 91’i darbe anayasasına ‘evet’ dedi.” ifadelerine yer verdi.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, topluluk faaliyetleri, yerel seçimler ve eşitlik üzerine sunumlarının sonrasında sözü Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na devretti.

    “Kadınlar, Parlamentoda Arzu Ettiğimiz Kadar Temsil Ediliyor Mu?”

    Kadınların milletvekili seçme ve seçilme haklarının 1934 yılında tanındığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Fransa 1944’te bu hakkı tanıdı. Bizden tam 10 yıl sonra, Japonya 1945 yani bizden 11 yıl sonra, İtalya, Arjantin ve Meksika ise 1946 bizden tam 12 yıl sonra.” ifadesinde bulundu.
    Kılıçdaroğlu, kadınların milletvekili seçilme hakkını kazandığı seneden bu yana parlamentoda arzu görülen ölçüde temsil edilemediğini belirtti.

    Kadınların ciddi mağduriyetlerle yüz yüze olduğu düşünen Kılıçdaroğlu, “Bu dramı sonlandırmak için kadınları ciddi örgütlemeniz gerekiyor. Kadın örgütlenmesini sağladığınız andan itibaren önünüzde hiçbir gücün duramayacağını göreceksiniz.” dedi.

    Kılıçdaroğlu, 3 milyon kadar kadının okuma yazma bilmediklerini ve eğitimde de eşitliğin sağlanmasını belirtti. Kadınların sosyal güvenlik haklarıyla ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, kırsal bölgelerde bütün kadınların çalıştığını, fakat sosyal güvenliklerinin olmadığı iddiasında bulundu.

    Kılıçdaroğlu, yolsuzluk gerçekleştirenlerin kanıtlarını yargıya teslim edilmesi gerektiğini savunarak, “Ama yolsuzluk yapanlar yargıya teslim edilmedi tam tersine devlet kadrolarında önemli görevlere getirildi.” şeklinde ifade etti.

    Her yurttaşların mali gücüne göre vergi ödemek ile sorumlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar kur korumalı mevduat sahiplerine ödenen faiz 717 milyar lira. Herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Ancak 717 milyar liraya faiz geliri elde edenler bir kuruş bile vergi ödemedi.” dedi.

    Kılıçdaroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

    “Sizin fakir veya zengin olmanızın hiçbir önemi yok. 717 milyar lira faiz ödüyorsunuz yönetiyorlar evet ama meşru değildir ahlakçı değildir yasal değildir hukuka uygun değildir anayasaya uygun değildir Bunları bilmek ve bunları anlatmak zorundasınız. Anlatmazsanız Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları il başkanı olarak görevinizi yapmamış olursunuz.”

    Sığınmacılar hakkında da değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

    “Özellikle sınır illerinde görev yapan kadın arkadaşlarım gideceksiniz ‘sınır namustur’ diye bir tabela var göreceksiniz. ‘Buraya bu siyasal iktidarın namusunu sorgulamaya geldim’ diyeceksiniz. Eğer hudut namustur diye burada yazıyorsa bu hudutlar neden yol geçen hanı? Neden milyonlarca insan elini kolunu sallayarak Türkiye’ye gelebiliyor?”
    Kılıçdaroğlu sözlerinde, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçim sürecine de değinerek, bu zamanda montajlanmış videoların kamuoyu ile paylaşıldığını öne sürdü.

    Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında:

    “Siz seçime montaj videoları ile gidiyorsanız sahtekarlık yapıyorsanız ve yaptığınız sahtekarlığı da televizyonlarda dillendiriyorsanız ‘Evet bunlar montajdır’ diyorsanız. Gelip ‘Ben yeniden kazandım’ diye meydana çıkıyorsanız sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur.

    Seçim, tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz. Örnekse 1980 darbesinden sonra 82 Anayasası halk oylamasına sunuldu. Darbe anayasasını kabul edenlerin oranı yüzde 91,37. Yani bu ülkenin insanlarının yüzde 91’i darbe anayasasına ‘evet’ dedi. Ben o yıllarda İstanbul’da kamu görevlisiydim. ‘Hayır’ diyenlerden birisi de benim, bu yüzde 8’in içinde ben de vardım.” dedi

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    PKK 11 Temmuz’da Süleymaniye’de Silah Bırakacak

    Temmuz 9, 2025

    15 Temmuz Bankalar Açık mı?

    Temmuz 9, 2025

    Tekirdağ’da “Narkokapan” Operasyonu İle 65 Sokak Satıcısı Yakalandı

    Temmuz 9, 2025

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Tutuklama Talebiyle Hakimlikte

    Temmuz 8, 2025

    Siber Suç Operasyonunda 66 Şüpheli Yakalandı, 1 Milyar TL İşlem Tespit Edildi

    Temmuz 8, 2025

    Süt Sektöründe Dört Firmaya 58,3 Milyon TL Ceza

    Temmuz 8, 2025
    En Yeni Haberler

    PSG, Real Madrid’i Yenerek Finale Yükseldi

    Filenin Sultanları VNL 3. Haftaya Güçlü Başladı

    Instagram’a Yeni Rosalia Yazı Stili Geldi

    Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatı: Seyahatsever Başvuruları Başladı

    Beşiktaş, Etienne Youte Kinkoue Transferi İçin Harekete Geçti

    WhatsApp, Grup Mesajları İçin Konu Bazlı Cevap Dönemini Başlattı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.