Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Real Madrid, Juventus’u Eleyerek Çeyrek Finale Yükseldi
    • Doğal Gaza Zam Geliyor: 2 Temmuz’dan İtibaren Geçerli Olacak
    • Real Madrid – Juventus Maçında Milli Yıldızlar İlk 11’de Yer Alacak
    • Zeynep Sönmez Wimbledon’da Bir İlke İmza Attı
    • Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?
    • BYD Türkiye’de Fiyatlara Zam Yaptı: İşte, Güncellenen Rakamlar
    • Aile Hekimlerinin Maaş Kesintisi Şartı Değişiyor
    • TMSF, İstikbal Mobilya ve Akfel Gaz Grubu Hisselerini Satışa Çıkardı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Gazeteci Merdan Yanardağ’ın Duruşmasında Savcı 7,5 Yıl Hapis Cezası İstedi

    Gazeteci Merdan Yanardağ’ın Duruşmasında Savcı 7,5 Yıl Hapis Cezası İstedi

    HaberX EditörEkim 4, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Televizyon programına katıldığı sırada terör örgütü PKK/KCK’nın lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ, “basın yoluyla suçu ve suçluyu övme” ile “basın yayını yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla karşı karşıya.

    İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Yanardağ ve avukatları hazır bulundu. Duruşma sırasında CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve diğer bazı parti üyeleri de izleyici olarak yer aldı.

    Duruşmada savunma yapan sanık Yanardağ, tutuklanmasının medyaya gözdağı vermek olduğunu iddia ederek, “Burada olmamın nedeni Tele1’in yaptığı yayınlar, benim gazetecilik anlayışımdır. Programın toplam süresi 50 dakika. Suçu ve suçluyu övmedim. Benim yaptığım AK Parti iktidarının politikalarını eleştirmektir.” diye konuştu.

    Yanardağ, programda terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ı ve herhangi bir terör örgütü eylemini övmediğini iddia etti.

    Sosyal medyada kendisinin hedef gösterildiğini savunan sanık Yanardağ, beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

    Duruşmada daha sonra cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

    Mütalaada, sanık Yanardağ’ın “basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

    Mahkeme heyeti, mütalaanın okunmasının ardından duruşmaya ara verdi.

    Duruşma Öncesi Açıklama

    Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, 100 gündür cezaevinde olan Merdan Yanardağ’ın söylemediği sözlerin cımbızlanarak, montajlanarak ve bağlamından kopartılarak gündemleştirildiğini savundu.

    merdan-yanardag2.jpg

    Yanardağ’ın adalete kavuşması için davasını takip edeceklerini belirten Özel, basın ve ifade özgürlüğünün arkasında durmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

    “Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi”nce yapılan açıklama da Yanardağ’ın 27 Haziran’dan bu yana tutuklu olduğu belirtilerek, tutukluluğun da cezalandırılmaya dönüştüğü öne sürüldü.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Merdan Yanardağ’ın katıldığı Tele 1 adlı televizyon kanalında 20 Haziran 2023’te yayınlanan programdaki açıklamalarının “PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek” nitelikte bulunduğu belirtiliyor.

    İddianamede, bu kapsamda Yanardağ’ın “basın yoluyla suçu ve suçluyu övme” ile “basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

    Temmuz 1, 2025

    LeMan Dergisi’nin Sitesine Erişim Engeli Getirildi

    Temmuz 1, 2025

    Çalışma Hayatı ve Askeri Personel Düzenlemelerini İçeren Yeni Kanun Teklifi TBMM’de

    Temmuz 1, 2025

    Ticaret Bakanlığı O Kırtasiye Ürünün Satışını Yasakladı

    Temmuz 1, 2025

    MTV İkinci Taksit Ödemelerinde Son Gün 31 Temmuz

    Temmuz 1, 2025

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    Temmuz 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Real Madrid, Juventus’u Eleyerek Çeyrek Finale Yükseldi

    Doğal Gaza Zam Geliyor: 2 Temmuz’dan İtibaren Geçerli Olacak

    Real Madrid – Juventus Maçında Milli Yıldızlar İlk 11’de Yer Alacak

    Zeynep Sönmez Wimbledon’da Bir İlke İmza Attı

    Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

    BYD Türkiye’de Fiyatlara Zam Yaptı: İşte, Güncellenen Rakamlar

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.