SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Konya’da ‘tarihi bedesten’ alışveriş günlerine hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” 11, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde Tarihi Bedesten’de ve Türbeönü Çarşılarında Konyalılarla buluşacak.

Yayınlanma:
ABONE OL

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin ikincisi düzenleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Bedesten Çarşısı’nın Romalılardan Selçuklulara, Osmanlı’dan günümüze kadar kadim bir geleneğe sahip olduğunu anımsattı.

Tarihi Bedesten’in günümüzde de Konya’da ticaretin kalbi olmaya devam ettiğini kaydeden Lider Altay, “Şehrimizde ekonomik hareketliliği canlandırmak ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yine hatırlatmak gayesiyle hazırladığımız Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin bu yıl ikincisini hemşehrilerimizle buluşturacağız. 3 gün boyunca hem Bedesten’de hem de Türbeönü Çarşılarımızda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Esnafımız da bu günlere özel indirimler yapacak. Ben tüm Konyalı hemşehrilerimi ve kentimizi ziyaret eden konuklarımızı 11-13 Ağustos tarihleri ortasında düzenleyeceğimiz Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’ne davet ediyorum” sözlerini kullandı.

İLGİLİ HABER Pazarcılar Arasında Kavga: 5 Kişi Yaralandı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” 11, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde Tarihi Bedesten’de ve Türbeönü Çarşılarında Konyalılarla buluşacak.

ZİYARETÇİLERİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER BEKLİYOR

11, 12 ve 13 Ağustos tarihleri ortasında gerçekleşecek Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri kapsamında; kortej yürüyüşü, temsili kıyafetlerle tarihi canlandırmalar, Mehteran Topluluğu konserleri, klasik el sanatları, sokak sanatkarlarının icra edeceği konserler, antika mezatlar, çocuk aktiflikleri, stantlar üzere birçok aktiflik olacak.

180 bin metrekareye yakın kapalı alanda heyeti, 2 bin 687 dükkân ve 7 caddeden oluşan tarihi Konya Bedesteni ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Türbeönü Çarşıları esnafının özel indirimlerle dahil olacağı Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri 10.00-22.00 saatleri ortasında ziyarete açık olacak.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler