SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Asya Borsaları Yükseliş Gösterdi

Asya borsaları alış ağırlıklı seyir izlerken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi negatif ayrıştı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankasının faiz indirimlerine gelecek yılın mart ayında başlayabileceğine yönelik öngörülerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirterek, Noel tatili dönüşü işlem hacimlerinin düşük seviyede kalmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Japonya’da açıklanan makroekonomik verilerden alınan sinyaller, Japonya Merkez Bankasının negatif faiz politikasını terk etme sürecini hızlandırabileceği endişesini artırıyor.

Japonya’da perakende satışlar, kasımda yıllık yüzde 5,3 artarak beklentileri aşarken, sanayi üretimi kasımda yüzde 0,9 ile öngörülenden daha az yavaşladı.

İLGİLİ HABER Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 450 Bin Liraya Geriledi
Asya borsaları alış ağırlıklı seyir izlerken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi negatif ayrıştı.

ABD’de tahvil faizlerinin gerilemesi ise bölge genelinde teknoloji şirketleri öncülüğünde pay piyasalarının yükselmesinde etkili oldu. Çin’de ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin sınırlı da olsa azalması risk iştahını besliyor.

Bugün Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 1,6 artışla 2.655 puan, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,5 değer kazancıyla 2.960 puan oldu.

Japonya’da Nikkei 225 yüzde 0,42 azalışla günü 33.539 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,4 değer kaybıyla 141,2 seviyesinde seyrediyor.

Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,4 primle 72.310 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi de yüzde 2,5 yükselişle 17.050 puanda bulunuyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler