SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Emekli Maaşı Zam Tarihi Açıklandı! Ocak Ayından Önce Bir Zam Daha Yapılabilir

Emekliye çifte zam haberi 16 milyon vatandaşı heyecanlandırırken takvim netleşti. İşte emekliye yapılacak zam oranı...

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliler için ek zam çalışmaları hız kazanırken, Meclis’in de açılmasıyla birlikte emeklilere yapılacak zam için meraklı bekleyiş sürüyor. Düzenleme ile 7500 lira olan en düşük emekli maaşı için artış formülleri masaya yatırıldı. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklandığı bugünlerde 3 aylık oran netleşti. Yıl sonu için artık beklentileri de hesaplandı. Peki emeklilere ne kadar zam yapılacak? 3 aylık enflasyon farkı ne kadar? Kasım ayında emekliye ek zam yapılacak mı?

3 Aylık Enflasyon Farkı Açıklandı!

emekli-maas-zammi.jpg

Emekli, memur maaşı ya da sosyal yardım ödemeleri için belirleyici olan memur maaş katsayısı, enflasyon farkı ile hesaplanacak. Bu kapsamda TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında aylık bazda enflasyon oranı yüzde 4.75 olurken, yıllık bazda yüzde 61.53 oldu.

İLGİLİ HABER Türkiye’nin Gıda İhracatı: Hububat ve Bakliyat Öne Çıkıyor
Emekliye çifte zam haberi 16 milyon vatandaşı heyecanlandırırken takvim netleşti. İşte emekliye yapılacak zam oranı...

Kasım Ayında Emekliye Zam Yapılacak mı?

Yayımlanan haberlere göre OVP’de mali disiplin konusunda yol haritasının çizilmesinin ardından emekli zammı düzenlemesi aramalarda hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı düzenlemelere başladı.

Ekim ayında Meclis’te yasama döneminin başlamasının ardından çalışmalar hızlandırıldı. En düşük emekli maaşının bütçe çalışmaları yapılmasının ardından Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylıklarının yükseltilmesi ve Hazine desteğinin de artırılması beklentiler arasında yer alıyor.

emekli-zammi.jpg

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına zam için şu anda iki farklı formül masada yer alıyor. 2023 seçimlerinin ardından emekli maaşlarında Hazine desteğinin artırılması gündemde kendine yer bulurken, şu anda kök maaşlar 7500 lira seviyesinde. Bu kapsamda Hazine desteğinin 2-3 bin lira civarında yükselerek taban aylıklarının 10 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

İkinci formül ise taban aylıkların artırılması yerine emeklilere yine 2-3 bin lira aralığında seyyanen zam yapılması oldu. Bu formülde de yine emekli maaşlarının 10 bin liralık seviyeye yerleşmesi bekleniyor.

Emekli Maaşı Zam Tarihi!

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı heyecanla araştırılırken, bir diğer yandan da tarih araştırmaları yapılıyor. Ocak 2024’te yapılacak olan zamdan önce bir ek zam beklentisi oluşurken, henüz netleşen bir şey yok. Ek zamla ilgili ihtimaller üzerinde durulan bugünlerde zam için tek net tarih, Ocak 2024’te yapılacak olan zam olacak gibi görünüyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler