Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek
    • Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı
    • Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor
    • Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı
    • Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı
    • 32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı
    • 2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
    • Orkun Kökçü: “Beşiktaş Formasıyla Sahaya Çıkmak İçin Sabırsızlanıyorum”
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

    Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

    HaberX EditörAğustos 17, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’ni zelzeleye karşı dirençli bir kent haline getirmek maksadıyla birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi artık de 1999 zelzelesinden evvel inşa edilen binaları mümkün bir afete hazırlıklı hale getirmek için gerekli adımları atıyor.

    “Yerli Yerinde Hizmet ve Eser Dolu 4 Yıl” sloganıyla gerçekleşen basın toplantısında, “Kocaeli’de öncelikli olarak taranması gereken 250 bin bina var. Biz bu binaların süratli bir formda incelemesini yapacağız” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, afetle uğraşta kendine yeten bir kent olma mantığında hareket edildiğini söz etmişti.

    250 BİN BİNA AYRINTILI TARANACAK

    Kentsel Dönüşüm Dairesi ile Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kuran, akademik çevrelerle oluşturulan Zelzele Şurası ile Afet Aksiyon Planı hazırlayan ve buna bağlı olarak 14 unsurluk Afet Hareket Planını hayata geçirmek için akademisyenlerle ve alanında uzman isimlerle çalışma kümeleri oluşturan Büyükşehir, zelzele gerçeğini gündeminin birinci sırasında tutuyor. Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İMO Kocaeli Şubesi ile ortasında yapılan protokole nazaran, 1999 Gölcük sarsıntısını geçiren ve Sismik Tehlike Bölgeleri Haritasında 1. Derece Tehlikeli alanda kalan 250 bin yapı ayrıntılı olarak taranacak. Proje kapsamında birinci 6 aylık dilimde 160 bini aşkın yapı stokunun taraması tamamlanacak. Yapılacak ikinci bir protokolle de sonraki 3 ay içinde 90 bin yapının daha incelenmesi hedefleniyor. İncelenecek yapı stoku sayısı 250 bin olacak.

    İSKÂN VE RUHSAT EVRAKLARI TARANIYOR

    İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Taban Sarsıntı İnceleme Şube Müdürlüğü ise yaklaşık 314 bin yapının taranmasına yönelik bina envater çalışması yürütüyor. Üretim yılı 2008 ve sonrası yapıların MAKS’a (Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ne) kayıtlı olması sebebiyle bu tarihten evvelki yapılara ilişkin iskan ve ruhsat dokümanlarını tarayan Büyükşehir grupları bugüne kadar 159.019 belgeyi sayısallaştırdı. Bu dokümanın 33.128 adedini bina ile eşleştirerek her yapıya ilişkin bir kimlik numarası veren Büyükşehir’in bu taraftaki çalışması devam ediyor.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Temmuz 15, 2025

    2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

    Temmuz 15, 2025

    Bakan Göktaş 15 Temmuz Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

    Temmuz 15, 2025

    64 İlde FETÖ Operasyonu: 306 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Temmuz 15, 2025

    İstanbul Polisinden 116 Suç Eylemine Karışan Örgüte Operasyon

    Temmuz 15, 2025

    Bakanlık Dört Oda Kokusu Markasına Toplatma Kararı Verdi

    Temmuz 14, 2025
    En Yeni Haberler

    Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor

    Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı

    Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı

    32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.