Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek
    • Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı
    • Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor
    • Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı
    • Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı
    • 32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı
    • 2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
    • Orkun Kökçü: “Beşiktaş Formasıyla Sahaya Çıkmak İçin Sabırsızlanıyorum”
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » Bakan Yerlikaya Bursa İl Başkanlığında Konuştu

    Bakan Yerlikaya Bursa İl Başkanlığında Konuştu

    HaberX EditörEkim 26, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlere yönelik başlatılan Mobil Göç Noktası filosunun 1 Kasım’dan itibaren 155 araca yükseleceğini belirterek, “Bütün büyükşehirlerde biz düzensiz göçle ilgili, yani aramızda bir tane kaçak göçmen olmayacak şekilde bunların yakalanmasını ve kendi ülkelerine de sınır dışı edilmelerini sağlamış olacağız.” diye belirtti.

    Bakan Yerlikaya, AK Parti Bursa İl Başkanlığında gerçekleştirdiği konuşmada, Bursa’nın güçlü bir ticaret ve turizm kenti olduğunu belirtti.

    İçişleri Bakanlığı olarak Türkiye’nin huzuru için çalıştıklarını dile getiren Yerlikaya, bir yerde huzur varsa diğer şeylerin ondan sonra geleceğini aktardı.

    Yerlikaya, İçişleri ailesi olarak 7-24 milletin huzuru için çalıştıkların dile getirerek, Bursa’da Güvenlik Toplantısı gerçekleştireceklerini anlattı.

    Göreve geldikten sonraki süreçte Bursa ile ilgili tespitler ve hedefler noktasında istişare yapacaklarını belirten Yerlikaya, şunları aktardı:

    “Biz istişarenin bereketine inanıyoruz. Başta bölücü terör örgütü olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelede, ikincisi zehir tacirleri, uyuşturucu sokak satıcısından baronuna varana kadar, üçüncüsü organize suç çeteleri, yani benim tabirimle suç işlemekte kibirlenenler, dördüncüsü, düzensiz göçle mücadele. Bizim ülkemize gelişi, kalışı ve çıkışı yasal olmayan yabancıya, düzensiz göçmen diyoruz. Bir de düzenli göçmen var. Bu da tam tersi. Ülkemize gelişi, kalışı, çıkışı yasal. Bunlar düzenli göçmen. Dolayısıyla bizim düzenli göçmenle ilgili değil, ama düzensiz göçmenle ilgili çabalarımıza, geldiğimiz ilk günden beri odaklanmış vaziyetteyiz.” dedi.

    Yerlikaya, İstanbul’da Mobil Göç Noktası uygulamasını faaliyete geçirdiklerini anlatarak, “Yani 16 milyonluk bir şehirde, 17 milyona yakın turistin olduğu, 1 milyonun biraz üzerinde de yabancının yaşadığı bir yerde düzensiz göçmeni hak ve hukuka riayet ederek tespit etmenin, sıfır komplikasyonu olanını temin etmemiz lazım dedik.” şeklinde konuştu.

    Mobil Göç Noktası’nın işleyişine değinen Yerlikaya, şunları söyledi:

    “Burada üzerinde kimlik sorgusu yapıldığı zaman Mobil Göç Noktası’na dahil edilip orada parmak izi ve göçmen taramasında yasal olmayan göçmen ortaya çıktığı zaman onları geri gönderme merkezine gönderiyoruz ve bir süreç dahilinde kendi ülkelerine gönderiyoruz. Bu süreci insani ve vicdani bir duruşla yapıyoruz. Çünkü biz, bize yakışanı tarihimizden, medeniyetimizden inancımızdan nasıl bellediysek düzensiz göçle mücadelede aynı o ihtimamı Allah’ın izniyle gösteriyoruz.”dedi.

    Yerlikaya, düzensiz göçle ilgili Mobil Göç Noktası’nın sayısını artırdıklarını belirterek, “1 Kasım’dan itibaren filomuz 155 araç noktasına çıkacak. Bütün büyükşehirlerde biz düzensiz göçle ilgili, yani aramızda bir tane kaçak göçmen olmayacak şekilde bunların yakalanmasını ve kendi ülkelerine de sınır dışı edilmelerini sağlamış olacağız.” ifadelerine yer verdi.

    “SUÇ İŞLEMEDEN ÖNLEMEK EN HAYIRLI İŞ”

    Organize suç çeteleriyle mücadeleye de değinen Yerlikaya, sözlerini şöyle devam ettirdi:

    “İnegöl’deki hadiseyi duydunuz. Arkadaşlarımız güzel bir iş yaptılar. Ben, valimi, emniyetimi ve jandarmamı, istihbaratımı tebrik ediyorum. Bize destek olan, gönülleriyle, gayretleriyle hem güvenlik birimlerimizin yanında yer alan hem de dualarıyla bize destek olan bütün Bursalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onların bu duruşları, onların bu güvenlik birimlerine destek olmaları bizim gücümüzü daha da artırıyor. Bizim tahammül etmediğimiz tek şey şu. Biz, ‘suçlunun küçüğü, büyüğü’ demiyoruz. Suç işlemeden önlemek, olması gereken en hayırlı iş. Bu benim birinci görevim. Bakanlık olarak birinci görevim, ‘suç işlemesini önle’, önleyici hizmetlerimizde güçlenmek. İkincisi de varsa bir suç, ortada bir suç var engellenememiş, o zaman onu aydınlatmak, adalete teslim etmek. Bunu yapacağız.” diye belirtti.

    Yerlikaya, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet iradesinden daha güçlü bir güç tanımadım” dediğini anımsatarak, “15 Temmuz gecesi nasıl duyunca hep beraber o büyük gücü gösterdik. Dolayısıyla çetelerle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede, bütün asayiş suçlarında her birinde kararlılığımız var. Biz, milletimizin huzurunu kim bozuyorsa enselerindeyiz. Onların nefeslerini kesiyoruz. Ne yapıyoruz? Sizden aldığımız güç, hukukun bize vermiş olduğu yetkiyle adalete teslim ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da Bakan Yerlikaya’yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Temmuz 15, 2025

    2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

    Temmuz 15, 2025

    Bakan Göktaş 15 Temmuz Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

    Temmuz 15, 2025

    64 İlde FETÖ Operasyonu: 306 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Temmuz 15, 2025

    İstanbul Polisinden 116 Suç Eylemine Karışan Örgüte Operasyon

    Temmuz 15, 2025

    Bakanlık Dört Oda Kokusu Markasına Toplatma Kararı Verdi

    Temmuz 14, 2025
    En Yeni Haberler

    Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor

    Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı

    Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı

    32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.