SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İsrail 400 Hedefi Vurdu

İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'nin Han Yunus kentinde gece boyunca düzenlediği 400'den fazla hava saldırısıyla şehri vurdu. Saldırılar sonucunda Han Yunus'ta yaşayan sivillere, evlerini boşaltma çağrısı yapıldı.

Yayınlanma:
ABONE OL

İsrail Hava Kuvvetleri, Han Yunus bölgesinde gerçekleşen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 400’den fazla hedef vuruldu. Hava Kuvvetleri savaş uçakları gece boyunca Han Yunus bölgesinde kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. 551. Tugay Muharebe Ekibi, Beit Lahia bölgesindeki Hamas’ın altyapısını ortadan kaldırdı” ifadelerine yer verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas’ın Şecaiye taburunun komutanını ortadan kaldırdığını açıkladı. Saldırılar sırasında Han Yunus’taki bir evde ise 9 sivil hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik gece boyu düzenlediği saldırılarda El-Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan bir evde çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti.

İLGİLİ HABER 7 Yaşındaki Oğluna Köpeklerin Saldırdığı Baba Yetkililere Seslendi
İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'nin Han Yunus kentinde gece boyunca düzenlediği 400'den fazla hava saldırısıyla şehri vurdu. Saldırılar sonucunda Han Yunus'ta yaşayan sivillere, evlerini boşaltma çağrısı yapıldı.

israil-tehdit2.jpg

Ayrıca Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki Azzum ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu en az 9 sivil yaşamını yitirdi. Sivil savunma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarma çabalarını sürdürüyor.

İsrail-Hamas Çatışmalarında Son Durum

7 Ekim’de başlayan çatışmalarda İsrail’de 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 kişi öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze’de ise 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 15 bin 207’ye yükseldi. Batı Şeria ve Kudüs’te ise 254 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ile Hamas arasında varılan insani duraklama anlaşması sona erdi ve İsrail saldırıları tekrar başladı.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler