Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek
    • Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı
    • Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor
    • Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı
    • Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı
    • 32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı
    • 2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
    • Orkun Kökçü: “Beşiktaş Formasıyla Sahaya Çıkmak İçin Sabırsızlanıyorum”
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Haber X
    Anasayfa » KASKİ’den GES gururu

    KASKİ’den GES gururu

    HaberX EditörTemmuz 25, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
    Kayseri’de içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma faaliyetlerini gerçekleştiren KASKİ Genel Müdürlüğü, kentte içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin kesintiye uğramadan sürmesi için faaliyetlerini aralıksız formda sürdürüyor.

    Kayseri’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için, merkez ve ilçelerde faaliyetlerine aralıksız halde devam eden KASKİ, öteki yandan maliyetleri düşürmek için kendi tesislerinde elektrik gücü üretiyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kapsamda KASKİ bünyesinde hizmet veren, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2022 yılında arıtılan atık sulardan oluşan birincil çamurun çürütülmesiyle 5 milyon 100 bin kWh elektrik üretildiğini kaydetti.

    Altyapı ile ilgili hizmetlerin vatandaşlara eksiksiz formda ulaştırılması için KASKİ’nin gece gündüz ayrımı yapmadan çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü, bunun yanı sıra yüksek güç tüketimli tesislerinin güç gereksinimlerini yenilenebilir güçten karşılamak üzere de harekete geçtiklerinin altını çizen Lider Büyükkılıç şunları kaydetti: “KASKİ’miz bünyesinde hizmet veren, Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2022 yılında arıtılan atık sulardan oluşan birincil çamurun çürütülmesiyle 5 milyon 100 bin kWh elektrik üretildi. Atıksu arıtma çamurundan yaklaşık olarak yılda 2,6 milyon m3 biyogaz üretilmekte olup, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de 5 milyon 100 bin kWh elektrik gücü üretilmektedir. Bununla birlikte tesisimizde kirli sular da etrafa ziyan verilmeden arıtılıyor. Ayrıyeten elektrik gücü üretilmesi maksadıyla Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’mizin çabucak yanı başında nisan ayında üretime başlayan 5 mW kapasiteye sahip Güneş Güç Santrali sayesinde gereksinim duyduğumuz elektrik gücünün bir kısmını buradan karşılamaya başladık. Kelam konusu tesisimizden aylık 1 milyon kWh’den fazla elektrik gücü üretilmektedir. Yenilenebilir güneş güç kaynağından üretilecek elektrik sayesinde, etraf sıhhati korunarak karbondioksit salınımının azaltılacağı ve 81 bin 698 metrekarelik alanda kurulan Güneş Güç Santrali’nde yılda yaklaşık 11 milyon kWe üretim sağlanacak.”

    Büyükkılıç, öteki yandan Hacılar İlçesi Karpuzsekisi ve İncesu İlçesi Tahirini Mahallelerinde de GES için çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak, “Tüm bunlar vatandaşlarımıza daha âlâ hizmet edebilmek ismine gerçekleştiriliyor. Gayemiz kentimizde altyapıyı dünya standartlarında bir yapıya kavuşturmak” dedi.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Temmuz 15, 2025

    2025-2026 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

    Temmuz 15, 2025

    Bakan Göktaş 15 Temmuz Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

    Temmuz 15, 2025

    64 İlde FETÖ Operasyonu: 306 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Temmuz 15, 2025

    İstanbul Polisinden 116 Suç Eylemine Karışan Örgüte Operasyon

    Temmuz 15, 2025

    Bakanlık Dört Oda Kokusu Markasına Toplatma Kararı Verdi

    Temmuz 14, 2025
    En Yeni Haberler

    Tarım Sigortalarından Çiftçiye 7,3 Milyar Lira Destek

    Gelibolu Belediyesi İtfaiye Eri Alımı İçin Başvuruları Açtı

    Kyle Walker-Peters Yarın İstanbul’a Geliyor

    Samsung, Akıllı Telefon Pazarında Liderliği Geri Aldı

    Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain ile Yollarını Ayırdı

    32. Dönem POMEM Sınav Sonuçları Açıklandı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.