SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ormana Giriş Yasağı 5 İlde Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte bölgenin yükselen hava sıcaklıkları ve ormanlık alanda artan insan ve araç trafiğinin yanı sıra kasıtlı veya ihmalkar davranışlar sonucunda orman yangınlarının meydana gelebileceği belirtildi. Bu nedenle de 24 Haziran 2023 – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasına karar verildi.

Bursa’da Akşam Saatlerinde Mangal Yakılamayacak 

Bursa’da, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alınan kararlar doğrultusunda, 30 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar istisnalar dışında yasaklandı. Ayrıca resmi tescilli orman parkı ve mesire alanlarında da akşam saat 20.00’den ertesi gün 08.00’e kadar ateş yakmak yasaklandı.

Çanakkale’de Yasak 15 Eylül’de Bitecek 

Çanakkale’de ise Çanakkale Valiliği tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, 26 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Kütahya’da Ekim Sonuna Kadar Yasak Koyuldu

Kütahya’da da Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun kararları doğrultusunda, 15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı Bu süreçte, orman yangın ilk müdahale ekipleri belirlenen bölgelerde görev yapacak ve orman muhafaza memurları ile jandarma birlikleri tarafından devriye gezecekler.

Osmaniye’de de Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı

Osmaniye Valiliği, yangın riskini artırabilecek olağanüstü hava koşullarını dikkate alarak, mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş çıkışları yasakladığını duyurdu. Bu tedbirle, orman yangınlarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler