Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Ticaret Bakanlığı O Kırtasiye Ürünün Satışını Yasakladı
    • Marotta ve Lautaro’dan Hakan Çalhanoğlu Çıkışı: Ayrılık Kapıda mı?
    • MTV İkinci Taksit Ödemelerinde Son Gün 31 Temmuz
    • Beşiktaş’ta Al Musrati İle Yollar Ayrılıyor
    • Pınar Çağlar Gençtürk “Çarpıntı” Dizisinin Kadrosuna Katıldı
    • Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?
    • Danla Bilic ve Dr. Bülent Cihantimur Arasında Estetik Uyuşmazlığı Mahkemeye Taşındı
    • İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » İğneada açıklarındaki hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü haberi

    İğneada açıklarındaki hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü haberi

    Anadolu AjansıŞubat 16, 2025
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    ÖZGÜN TİRAN – Karadeniz'e sahili bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi açıklarında avlanan balıkçılar, hamsi bolluğundan memnun.

    Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu İğneada açıklarına göç eden hamsi, balıkçı teknelerini de peşinden getiriyor.

    Trabzon, Samsun, Zonguldak, Yalova, Balıkesir, İstanbul, Sinop ve Rize'den çok sayıda balıkçı, yaklaşık 2 ay önce hamsi bolluğu dolayısıyla rotaslarını İğneada'ya çevirdi.

    Havaların soğuması ile hamsinin yoğunlaştığı bölgede denize açılan balıkçılar, avladıkları kasalar dolusu balıkla kıyıya dönüyor.

    Balıkçıların yaklaşık 2 aydır İğneada açıklarındaki hamsi mesaisi sürüyor. Hamsi bolluğu balıkçıların yüzünü güldürüyor.

    Balıkçı Fuat Çetin AA muhabirine, İstanbul'dan avlanmak için İğneada açıklarına geldiğini söyledi.

    Yoğun şekilde hamsi avladıklarını ifade eden Çetin, “Havanın soğuması, rüzgarın esmesi balığı İğneada açıklarına getirdi.” dedi.

    Hamsi bolluğunun bir süre daha devam edeceğini öngördüklerini anlatan Çetin, buna bağlı olarak fiyatların da düşeceğini kaydetti.

    Her balıkçı teknesinin kasa kasa hamsiyle limana döndüğünü dile getiren Çetin, “Bu sene güzel bir balıkçılık oldu, bereket oldu. Şu an var, inşallah devam eder. Herkes de hakkını alır.” şeklinde konuştu.

    Yalovalı balıkçı Emin Gültekin de bu yıl hamsinin yüzleri güldürdüğünü söyledi.

    Karadeniz'de özellikle İğneada açıklarında bu yıl hamsinin bol olduğunu dile getiren Gültekin, “Balık bolluğu Karadeniz'in çok temiz olmasından kaynaklanıyor. Soğuk hava ona yaklaşınca o da bizim ülkeye geliyor. Bulgar sınırından Türkiye sınırına giriyor.” ifadelerini kullandı.

    700 kasa balık avladıklarını belirten Gültekin, çok mutlu olduklarını söyledi.

    – “Bu sene çok güzeldi”

    Yalova Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Baykan da Türkiye'nin dört bir yanında balıkçıların rotalarını İğneada açıklarına çevirdiklerini belirtti.

    Baykan, “Bu sene Karadeniz'de hamsi, palamut olsun güzel bir avcılık vardı. Bu sene çok güzeldi. 'Para kazanmadım.' diyen yalan konuşur, herkes para kazandı.” değerlendirmesinde bulundu.

    Havanın soğumasıyla hamsinin Bulgaristan sınırından Türkiye'ye girdiğini anlatan Baykan, bir süredir bölgede hamsi popülasyonunun yoğun olduğunu kaydetti.

    Balıkçıların kasalar dolusu hamsiyle limana döndüklerini vurgulayan Baykan, şöyle devam etti:

    “Bu, Bulgaristan sınırından gelen bir hamsi. Beklenen bir hamsiydi. Havanın esmesiyle hamsi bizim sınırlarımız içerisine, İğneada'ya girdi. Şu an hamsi avcılığı güzel. Şu an hamsi bol. Hamsi soğuk ve kar sever, soğukla beraber gelir. Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. İğneada'da 3-4 gündür kar yağıyordu, hamsi karla beraber İğneada sınırlarına girdi. Şu an hamsideki lezzet hiçbir balıkta yok.”

    – Limanın küçük olması balıkçıları zorluyor

    Baykan, İğneada'ya Türkiye'nin dört bir yanından balıkçıların geldiğini ancak limanın küçük olması nedeniyle sıkıntılar çektiklerini söyledi.

    Limanın yenilenmesi gerektiğini anlatan Baykan, “Burada yer olmadığından bizim buradaki balıkçılarımız Poyrazköy'e gidiyor. Balık çıkartmak için 6 saat yol gidiyor. 6 saat de yol gelecek 12 saat. Bu da yakıta biniyor, masraf artıyor. Burada güzel bir liman olsa, rıhtımlar olsa insanlar 6 saat yol gideceğine burada balığını çıkartır. Gider balığını avlar, yeniden limana gelir.” ifadelerini kullandı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    Ticaret Bakanlığı O Kırtasiye Ürünün Satışını Yasakladı

    Marotta ve Lautaro’dan Hakan Çalhanoğlu Çıkışı: Ayrılık Kapıda mı?

    MTV İkinci Taksit Ödemelerinde Son Gün 31 Temmuz

    Beşiktaş’ta Al Musrati İle Yollar Ayrılıyor

    Pınar Çağlar Gençtürk “Çarpıntı” Dizisinin Kadrosuna Katıldı

    Haziran 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Ekonomistlerin Tahmini Ne Yönde?

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.