SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kültür Bakanlığı Açıklama Yaptı: Belgesel Film Destekleri Belirlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Nitelikli belgesel film yapımlarının yapılmasında ciddi rolü olan desteklerin bakanlık temsilcisi ve sinema meslek birliklerinin temsilcilerinden meydana gelen Sinema Destekleme Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucunda belirlendiği söylendi.

Bakanlık Desteklerinde 26,4 Milyon Liraya Geldi.

Bakanlığın sinema sektöründe daha güçlü bir şekilde ilerleme kaydedilmesi amacıyla bu sene tüm illerde bulunan 105 sinema salonuna 14 milyon 235 bin lira destek vereceğini bildirilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Bakanlık tarafından bu yıl ayrıca, 34 senaryo ve diyalog yazım projesine 1 milyon 311 bin 500 lira, 51 kısa kurmaca film yapım projesine 3 milyon 237 bin 500 lira, 6 kısa animasyon film yapım projesine 595 bin lira, 2 uzun metrajlı sinema film geliştirme projesine 345 bin lira olmak üzere 93 projeye 5 milyon 489 bin lira destek kararı alınmıştı. Böylelikle 2023 yılında sinema sektörüne aktarılan destek 26,4 milyon liraya ulaştı.”

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler